Tromsø Skifiksekvell

«Dette var riktig bra!» var det en som sa. Edgars har jobbet med prepp av ski nesten hele sin karriere. Vi fikk mange gode tips til hvordan man skal fikse og vedlikeholde belegg, kanter og bindinger. Pluss litt Macgyver tips på fjellet. 

Mens det i Lofoten blir reparert surfboards lærte vi i Tromsø teknikker for å reparere våre ski. Teknikker for tetting av hull helt nedi skikjernen, samt fylling av riper. Voksing med strykejern og påfølgende avskraping av voks. Hard voks og soft voks for ulike forhold. Sjekke at skruer og alt er på stell før sesongstart, og regelmessig dersom du er ivrig og ofteer å finne på topptur. Hvor ofte sjekker folk skia sine? «En gang før sesongen». «Aldri» var noen svar. Noe å sjekke er skruene i bindingen, pass på at de er stramme, så ikke vann kan trenge inn.

I det Grønne Rom så har vi nå riktig utstyr for reparasjon og vedlikehold av ski, til bruk for alle som vil, når vi er åpne - ønsker du å utvide åpningstida så hjelp oss å bli åpningsansvarlig - bare ta kontakt! Du skal ikke måtte behøve å eie selv alt som du bruker en gang i året. Vårt mål er delingsøkonomi og makt til å reparere, enten du gjør det selv eller hos dyktige fagfolk.

Edgars slagord var «alt går an å fikse» og det liker vi .