Møt vårt team

Framtiden i våre hender Nord er tilknyttet hovedkontoret i Oslo, og med våres forskellige utdannelsesbakgrunn, kulturer og interesser, dekker vi over et bredt felt.

Ikke nøl med å kontakte oss!

Image


Svein Gunnar Karlstrøm

Daglig leder (i permisjon)

Telefon: 958 43 331
E-post: svein@framtiden.no

Jeg heter Svein Gunnar og har jobbet som regionleder i Framtiden i våre hender Nord siden 2014.

Jeg kom til Tromsø en vakker sommerdag i 1993 og ble veldig begeistret. Og siden det har jeg vært en stor forkjemper for Tromsø og landsdelen. Farslekta kommer fra Finnmark, så jeg har det i blodet. Også mine barn har blitt Nord-Norge patrioter.

Jeg fikk min oppvåking i 1991 etter å ha vært å ha vært på solidaritetsbrigade i Nicaragua. Da jeg kom tilbake til moderlandet, bestemte jeg meg for at ingeniøren Svein Gunnar ønsket å jobbe med å fremme de miljøvennlige løsningene og da var det veldig naturlig for meg å bli medlem i Framtiden i våre hender. Tenke global – handle lokalt var mottoet som gikk rett i hjertet på meg.

I Tromsø kommune jobbet jeg i flere år med grønne transportløsninger og frontet hverdagssykling for store og små. Sykkelturer med sykkelvogn var en av mine favorittaktiviteter. På 2000-tallet ble Grønn Hverdag min store kjærlighet med mange ulike prosjekter innen blant annet lokal mat, energi, Miljøfyrtårn, forbruk og miljøgifter.

Jeg synes det alltid har vært viktig å engasjere folk på en positiv måte. Det er mer oppbyggelig å fortelle hva vi kan gjøre mer av, i stedet for å fokusere på det en ikke skal gjøre. Sammen ønsker vi å skape et bedre samfunn med høy trivsel.

Image


Rhodri Hardy

Prosjektleder

Telefon: 930 32 148
E-post: rhodri@framtiden.no

Jeg heter Rhodri og er en friluftsglad samfunnsgründer. Jeg er oppvokst på en gård i Wales og har alltid vært engasjert og interessert i prosjekter og idèer som kan forbedre livets utfordringer. Da jeg studerte økologi på bachelornivå indså jeg, at der er flere utfordringer vi må overvinne for å sikre verdifullt liv på jorda. Derfor flyttede jeg til Norge for å studere Agroecology på NMBU i Ås, hvor jeg også fant han en del verktøy jeg kunne bruke for å skape løsninger. I 2017 reiste jeg på ferie til Lofoten for å surfe på Unstad, hvor jeg hurtigt ble forelsket i de øyer, som nå er mit hjem for meg og familien min.

Image


Marie Nyborg

Konst. Region leder / Prosjektleder

Telefon: 467 50 569
E-post: marie@framtiden.no

Jeg heter Marie og er en av de nye ansikter på kontoret i nord. Jeg kom opprinnelig til Tromsø for at spesialisere min antropologi innen det Arktiske og den arktiske befolkning, men har nu boet her siden 2016. Jeg er opprinnelig fra Grønland så jeg har opplevet klima-forandringene og hvordan den påvirker/endrer daglig dagen på nært hold, hvordan isen trekker seg tilbake og isbjørnene endrer deres rute i jakten på mat i byene.

Igjennom al min studietid og forskning har jeg fokusert på lokal involvering, bærekraft, og især formidling. Jeg elsker når forskning bliver formidlet på alle nivåer - også til barna!

Jeg tror på, at man med positivt sind og inkludering, kan få engasjere folk på en positiv måte, så vi sammen i flok kan finne og inkorporere nye grønne tiltak i våres hverdag. 

Image


 Johan Nils Svãrd

Prosjektleder

Telefon: 463 69 116
E-post: johan.nils@framtiden.no

En forvillet svenske i Tromsø som elsker reparere alt som går å fikse på. Jeg flyttet plutselig til Tromsø mange år siden etter jeg reiste gjennom byen i nydelig vær, med nesen tett mot vinduet, og beundret alle de flotte fjellene. Frivillig i Framtiden i våre hender siden 2017 og ansatt siden 2022. Bakgrunn innenfor blant annet biologi, undervisning, og snekring, og elsker være kreativ på hvordan vi kan leve bærekraftig og miljøvennlig.  

Lurer du på noe om reparasjon eller andre praktiske løsninger. Ta kontakt!

Image


Elisabeth Færøy

Lokallagsmedarbeider

Telefon: 942 92 322
E-post: lofoten@framtiden.no

Elisabeth her, 
Sunnmøring som elsker hav og fjell, bosatt i Lofoten siden 2014. 
Har bakgrunn som kunstner, kombinerer rockeringdans med fjellturer og guiding, og har dei siste åra jobba i Folkeaksjonen for oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Er nyansatt i prosjektstilling hos Fivh. 
 
Liker godt å engasjere folk i det eg er opptatt av, og ser fram til å bidra med å arrangere fiksekvelder, med redesing (har tidligere vært assistent til ein klesdesigner), klesbyttedag, og sette enda meir fokus på mat og reduksjon av matsvinn. Korleis kan vi inspirere kvarandre til å ete det vi har i skapet, ved å være meir kreativ er noko av det eg ønsker å sette fokus på. 
 
Gjennom min jobb i Fivh ønsker eg bidra til å fokusere på kva vi kan gjere og faktisk gjere det, og slik inspirerer vi kvarandre til ei meir bærekraftig framtid.
 
Gjenbruksrevolusjon er veien framover

Styret

Framtiden i våre hender Nords styre er gjeldende fra mars 2024 - mars 2025, og består av:

Styreleder

Ludwig Herder
Telefon: 983 00 579
E-post: ludwigherder@gmail.com

 

Styremedlemmer

  • Ronja Aronsen
  • Ove Aigner Haukenes
  • Jenny Dølvik

Varaer

  • Martin Haugk
  • Sigurd Cottis
  • Hanna Böhner
  • Madelene Berntsen