Offisiel åpning av Jul Gjennom Tiden

Offisiel åpning av Jul Gjennom Tidene 2. desember kl. 11

Det kan godt være julebyen Tromsø er avlyst, men til gengæld så vil der bli julestemning på den gamle Kvitnesgård i Perspektivet Folkeparken.

Her skal der skapes magisk julestemning med hjerterom for alle. Vi vil gjennom en tradisjonell utstilling fortelle om hvordan julen har endret seg til den forbruksfest det er i dag, og skape dialog på tvers av generasjoner om hva som er viktig i juletiden. Vi vil at folk skal finne tilbake til nærværet, at julen kan være bærekraftig, med hjemmelaget eller brukte gaver. Der vil være konserter og aktiviteter for barn – alt sammen gratis

Jul gjennom tidene er et samarbeidsprosjekt mellom Framtiden i våre hender, Perspektivet museum og Tromsø Bibliotek og byarkiv. Her vil vi formidle hvordan julen og dens tradisjoner/forventninger har endret seg. Den skal oppfordre til mindre stress, især kjøpepress og at disse forventningene skal dempes. I stedet skal utstillingen minne om fokuset på familie, nærvær og oppfordre til en mer sirkulær og bærekraftig jul, hvorfor der også vil være tilhørende workshops. I workshopene vil der være fokus på hjemmelaget julegaver, redesign og at man kan gi brukte gaver.

Prosjektet er støttet af Tromsø Kommune, Samfunnsløftet og SNN stiftelsen