Sommerhilsen fra Nord

Sola kinner fra skyfri himmel, og vi koser oss med sommer i Nord. Nå er det ferietid og gode dager. 

Vi vil takke alle for super innsats for et mer bærekraftig nord-norsk samfunn. Sammen får vil til mye! Takk til alle våre samarbeidspartnere.

I år har vi hatt 12 bruktmarkeder i Alta, Tromsø, Harstad, Andenes og Sortland. Vi setter gjenbruk i fokus på stadig nye steder.

I Lofoten har ting gått veldig fort! 300 folk på dugnad rundt fengselet. Da klarte vi blant annet å fikse flere sykler, bygge et sykkelskur, sette i gang drivhus prosjektet og sy flere bæreposer. Dette var et hektisk oppdrag, men alle var fornøyd med resultatet. Tusen takk Boligbyggelaget Usbl og alle lokale som var med på å organisere! I tillegg har vi drevet med skivedlikehold med Arctic Soles, Lofoten Folkekjøkken og har samarbeidet to ganger med VIO skole for sykkelopplæring med flyktninger. Det har også vært flere enkeltpersoner som har brukt Lofoten hobbyverksted for å reparere sine eiendeler - alt fra surfebrett til støvsugere! Og nå han vi også tilføye leke-bytte-dag til portfolien med ting som Lofoten-avdelingen holder på med - i Juni hadde de sukksess med en lekebytte dag så unger kunne få med seg nye leker til sommerferien. 

Prosjektet Ombruk i Nord har vi kommet godt i gang og etablert arbeidsgrupper innen interiør og kontormøbler, elektro- og lysarmatur og byggematerialer. Bærekraftsenteret Rebell er åpnet, og vi håper å etablere flere ressurssentraler. Les mer om prosjektet på hjemmesiden vår.

Derutover har vi fått vår Dumpster Deli som fik sin dåp på FEstspillene i Harstad - Vi jobber altid aktivt for å redusere matsvinnet og redde mat som kastes. Det er bra for miljøet, lommeboka og samfunnet vårt. No doubt - vi gleder oss til å vise frem delien endda mere i løpet av høsten. 

Der er full galop og enda flere spendende ting på gang - vi gleder oss til og komme tilbake med nye energi og fulle av D-vitamin til August

God Ferie!