Prosjekter

Her finner du oversikten over våre pågående prosjekter. Våre prosjekter spenner fra sirkulær økonomi, til miljøfyrtårn- sertifisering og til bruktmarked. Alle har samme mål; å minske forbruket, hjelpe med å skape balanse ved å implementere nye, grønne løsninger i hverdagen.

Folkeverksted

Med Folkeverkstedet ønsker vi å inspirere deg til å sette i gang med små og større prosjekter innenfor reparasjon og redesign. Stedet skal være et samlingssted hvor lokal befolkningen får tilgang til verktøy og maskiner for å reparere, re-designe og forbedre sine klær, elektronikk, sykkel og andre gjenstander.

Folkeverkstedet på Malmvegen 162 i Kroken

Produksjon av klær, elektronikk, og andre forbruksvarer krever stort forbruk av naturressurser.  Framtiden i våre hender arbeider politisk og faglig mot overforbruk, men vi ønsker også å gi muligheten for konkrete tiltak for hva vi kan gjøre som enkeltperson for å minske vårt forbruk.  

I 2022 arbeider Framtiden i våre hender Nord for å skape et samlingsted, et "Folkeverksted" i Kroken, der en får tilgang til verktøy og maskiner for å reparere, re-designe og forbedre sine klær, elektronikk, sykkel og andre gjenstander.

Med et folkeverksted håper vi å kunne bidra til økt kunnskap, engasjement for gjenbruk, bærekraft og kunnskapsdeling fra ulike aktører som sykkelreparatører og skreddere/syere for å arrangere kurs i sykkelfiks, sying, med mere. Vi ønsker å inspirere deg til å sette i gang med små og større prosjekter. Vi vil at du skal bli komfortabel med at reparere å fikse, å gjøre deg kjent med mulighetene dette gir deg ved å prøve deg frem selv ved å låne verktøyene vi har tilgjengelig.

Rommet skal fungere som en møteplass hvor du kan treffe andre med samme nysgjerrighet og skaper- å fikse-glede - for vi mener at det er mellom mennesker i fysiske rom den viktigste kunnskapen læres. Vi ønsker å skape nettverk mellom mennesker, et grønt fellesskap, på tvers av bakgrunn og alder, hvor grønne løsninger deles. Folkeverksted er åpent for alle som vil være med på sirkulære løsninger.

 

 

Samarbeidspartnere

Framtiden i våre hender - Nasjonalt

Er du nysgjerrig på hva Framtiden i våre hender jobber med på nasjonalt nivå?

Les mer på Prosjekter for en grønnere framtid!